Theorie

Theorielessen en golfregelexamen
Om je handicap 54 zo snel mogelijk te halen is het verstandig om al tijdens je lessen op te gaan voor je theorie. Bij de ingang van Golfclub Holthuizen ligt een map waar je je kan inschrijven voor theorieles 1, theorieles 2 en het examen.

Kijk voor de actuele theorielessen en -examendata onder het kopje activiteiten – theorielessen! Zodra je je theorie hebt gehaald, geef dit dan ook even door aan ons door onderstaand formulier in te vullen.

Dit kan op verschillende data, dus bekijk zelf even wanneer je de lessen kan volgen en het examen kan afleggen. Als je je hiervoor opgeeft, vermeld dan op het inschrijfformulier dat je lid bent van de Pitch Laat ook de Pitch weten dat je je hebt ingeschreven voor de theorie; dit kan via activiteiten@gagv-pitch.nl

In de eerste theorieles zal je onder andere de baan op gaan en de regels van de etiquette op de golfbaan zullen uitgelegd worden. Deze eerste les is verplicht!

In de tweede les zal de telling behorende bij het Stableford puntensysteem uitgelegd worden, het is daarom zeer aan te raden om ook deze tweede les te volgen.

Na deze twee lessen, dient de theorie verder zelf bestudeerd te worden. Op de website van de NGF kan oefenmateriaal gevonden worden.

Als je je theorie-examen hebt gehaald, vraag dan om een bevestiging hiervan! Dit heb je nodig om je handicap te kunnen registreren in het systeem.

N.B. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan het volgen van theorielessen en het afleggen van het theorie-examen. De kosten voor twee theorielessen, het theorie-examen en de mentorrondes bedragen €50,-, tenzij dit al opgenomen zit in je Pitch pakket.