Clubhandicap/GVB-examen

Nadat je lessen bij de Pitch gevolgd hebt, is het mogelijk om op te gaan voor je handicap 54! Wanneer de golfpro na afloop van een lesblok van mening is dat je over voldoende kwaliteiten beschikt, zal je van hem baanpermissie ontvangen. 

De vervolgstappen om je handicap 54 te behalen bestaan uit het volgen van twee theorielessen (waarvan de eerste verplicht), het succesvol afronden van het theorie-examen, twee rondes met een mentor te lopen en een qualifying kaart (met je mentor) lopen.

Theorielessen en golfregelexamen

Om je handicap 54 zo snel mogelijk te halen is het verstandig om al tijdens je lessen op te gaan voor je theorie. Bij de ingang van Golfclub Holthuizen ligt een map waar je je kan inschrijven voor theorieles 1, theorieles 2 en het examen.

Kijk voor de actuele theorielessen en -examendata onder het kopje activiteiten – theorielessen! Zodra je je theorie hebt gehaald, geef dit dan ook even door aan ons door onderstaand formulier in te vullen. 

Dit kan op verschillende data, dus bekijk zelf even wanneer je de lessen kan volgen en het examen kan afleggen. Als je je hiervoor opgeeft, vermeld dan op het inschrijfformulier dat je lid bent van de Pitch  Laat ook de Pitch weten dat je je hebt ingeschreven voor de theorie; dit kan via activiteiten@gagv-pitch.nl

In de eerste theorieles zal je onder andere de baan op gaan en de regels van de etiquette op de golfbaan zullen uitgelegd worden. Deze eerste les is verplicht!

In de tweede les zal de telling behorende bij het Stableford puntensysteem uitgelegd worden, het is daarom zeer aan te raden om ook deze tweede les te volgen.

Na deze twee lessen, dient de theorie verder zelf bestudeerd te worden. Op de website van de NGF kan oefenmateriaal gevonden worden.

Als je je theorie-examen hebt gehaald, vraag dan om een bevestiging hiervan! Dit heb je nodig om je handicap te kunnen registreren in het systeem.

N.B. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan het volgen van theorielessen en het afleggen van het theorie-examen. De kosten hiervoor zijn te vinden onderaan deze pagina.

Mentorrondes

Als je baanpermissie van de golfpro hebt gekregen en je golfregelexamen hebt gehaald, krijg je via G.A.G.V. Pitch een mentor toegewezen, neem hiervoor contact op met de secretaris via secretaris@gagv-pitch.nl. Vervolgens kan je zelf met je mentor een afspraak maken om een mentorronde te lopen. Je zal onder begeleiding van een persoonlijke mentor 9 holes lopen.

Je loopt met je mentor één ronde op de grote baan en één ronde op de par-3 baan. Na een aantal keer zelfstandig de baan gelopen te hebben, kan je inschatten of je vaardigheden voldoende zijn om op te gaan voor je handicap 54. Je maakt hiervoor opnieuw een afspraak met je persoonlijke mentor en je zal samen nogmaals 9 holes lopen. Als je goed genoeg bent kun je natuurlijk ook tijdens één van de twee mentorrondes een q-kaart lopen met meer dan 18 punten.

Als je nu voldoende Stableford punten behaald hebt, ben je in het bezit van handicap 54! Nu hoef je alleen nog maar je qualifying kaart en je bewijs van behalen van theorie in te voeren op proware.  Je kunt hiermee inloggen met je email adres. Zorg verder even dat je kaart ook wordt opgestuurd naar secretaris@gagv-pitch. De NSGV zal je kaart checken en je een handicap toewijzen. Mocht je problemen ondervinden, neem dan contact op met de secretaris via secretaris@gagv-pitch.nl.

Kosten

De kosten voor twee theorielessen, het theorie-examen en de mentorrondes bedragen €50,-.